Sim Universe


 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Linda
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 1303
Registratiedatum : 29-08-09
Leeftijd : 26
Woonplaats : Het Sim Universum

BerichtOnderwerp: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   do okt 21, 2010 11:53 am

Ik kreeg vandaag een mailtje van EA Games dat De Sims 3 als lesmateriaal wordt gebruikt om leerlingen van de middelbare school in het 2e en 3e jaar te informeren over duurzaamheid. Dit is het persbericht.

DE SIMS™ 3 ALS LESMATERIAAL IN HET ONDERWIJS

Pilot NME met De Sims™3 van start
Electronic Arts Nederland en Codename Future starten op 21 oktober met ‘De Sims™3 in de klas’ een pilot van het landelijk programma Natuur & Milieu Educatie op de eerste van vijf middelbare scholen in Nederland. Voor het eerst in Nederland wordt een bekende videogame, die niet specifiek als lesmateriaal is ontwikkeld, gebruikt in het onderwijs.

In de leeromgeving van Codename Future is een lessenserie gebouwd over duurzaamheid op basis van De Sims™3. Jongeren in leerjaar 2 en 3 van VMBO /HAVO / VWO, in de leeftijd van 13 en 16 jaar oud, zullen zich verdiepen in de natuur en milieu thema’s water, energie, groen, afval, CO2 en de samenhang daartussen. Met de aanschaf van duurzame producten in De Sims™3 wereld zoeken de leerlingen naar een balans tussen energie, water, groen en afval.

Met het project ‘De Sims™3 in de klas’ brengt Codename Future een creatieve, innovatieve en leuke manier om NME aan te bieden. Games spelen een belangrijke factor in het leven van 13 tot 16 jarigen; De Sims™3 biedt uitstekende mogelijkheden om ingezet te worden in het onderwijs. De Sims™3 is een populaire videogame waarmee spelers een omgeving kunnen creëren en het leven daarin kunnen besturen.

“De zeer realistische game, in combinatie met een uitdagende online lessenserie, leent zich bij uitstek voor het bijbrengen van verantwoordelijkheidsgevoel voor mens en maatschappij en past daarom uitstekend bij het NME onderwijs, dat dezelfde ambitie heeft. Dit project is een unieke kans om de kloof die er bestaat tussen school en vrije tijd te overbruggen”, aldus Geeske Steeneken, directeur van Codename Future.

“Met dit project proberen we een nog breder draagvlak voor De Sims™3 en het spelen van games te creëren. Leerlingen en leerkrachten kunnen op een leerzame en speelse wijze, samen met De Sims, milieubewust aan de slag gaan.”, aldus Pien Ooms senior product manager Electronic Arts Nederland.

In december 2010 is de pilot van NME met De Sims™3 afgerond en worden de behaalde resultaten openbaar gemaakt. Vanaf dat moment kunnen alle scholen in heel Nederland met het lesmateriaal aan de slag. Voor meer informatie over het landelijk programma NME, bezoek www.nme.nl. Ga naar www.DeSims3.nl voor meer informatie over De Sims™3. Meer informatie over Codename Future kunt u vinden op www.codenamefuture.nl

Over De Sims
In februari 2010 werd de 10e verjaardag van de De Sims-gamereeks gevierd, de game waarin spelers virtuele levens kunnen simuleren op een computer. Sinds de lancering in februari 2000 zijn er meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. De Sims is in 22 talen vertaald en verkrijgbaar in 60 verschillende landen. De reeks werd in korte tijd over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Sinds de lancering in juni 2009, zijn er wereldwijd van De Sims 3 meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht tot nu toe. Daarmee is dit de best verkochte PC-game van 2009 in Noord-Amerika en Europa. Dat er veel fans zijn, valt af te leiden uit de 150 miljoen downloads van materiaal dat door spelers gecreëerd is, zoals Sims, huizen, verhalen en meer.

De communitysite van De Sims 3, www.desims3.nl en .be, verwelkomt maandelijks tot wel zes miljoen unieke bezoekers. Iedere minuut wordt er 300 maal materiaal gedownload en tot op heden zijn er 2,5 miljoen uploads uitgevoerd, waaronder 15 films per uur. Het YouTube-kanaal van De Sims 3 staat in de top 10 van meest bekeken gesponsorde kanalen aller tijden. In totaal zijn de filmpjes die hier op staan al meer dan 32 miljoen keer bekeken. Bezoek de officiële website van De Sims 3 om te zien wat de spelers allemaal gecreëerd hebben op www.desims3.nl of .be of neem een kijkje op het officiële YouTube-kanaal van De Sims op https://www.youtube.com/user/TheSims.

De Sims 3 is op dit moment verkrijgbaar op de PC, Mac, iPhone®, iPod touch® en mobiele apparaten. Vanaf de herfst van 2010 zal de game ook verkrijgbaar zijn op de Nintendo DS™, het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, Xbox 360 videogame and entertainment systeem en Wii™ en vanaf 2011 op de Nintendo 3DS.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City in Californië heeft, is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze systemen en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS™, EA™, EA Mobile™ en POGO™. In het boekjaar 2010 registreerde EA 3,7 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO, and The Sims are trademarks of Electronic Arts Inc. Mac, iPhone, and iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. Wii and the Nintendo DS are trademarks of Nintendo. “PlayStation” is a registered trademark of Sony Computer Entertainment Inc. Xbox and Xbox 360 are registered trademarks of the Microsoft group of companies. All other trademarks are the property of their respective owners.


Over Codename Future

Codename Future ontwikkelt inspirerend en interactief digitaal lesmateriaal. Het nieuwe, uitdagende en resultaatgerichte onderwijsconcept maakt jongeren maatschappelijk bewust en brengt ze vaardigheden bij die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Om dit te bereiken nemen we jongeren als uitgangspunt. Zij worden door ons gezien als de experts van hun generatie. In onze leermiddelen staat dan ook het leerproces voorop.

Ons contextrijke en praktijkgerichte lesmateriaal biedt veel mogelijkheden om een goede invulling te geven aan burgerschapsvorming, mediawijsheid, duurzaamheid en maatschappelijke stage . Voor het behalen van optimale leerresultaten maken we effectief gebruik van nieuwe media. Het gebruik van de computer is daarbij geen doel op zich. Ons digitale lesmateriaal stuurt aan op activerende opdrachten die de leerling ook zonder computer kan maken.

Over landelijk programma NME
Het landelijk NME programma is een gezamenlijk initiatief van de ministeries LNV, VROM en OCW en wordt aangestuurd door een Regiegroep met leden van de rijksoverheid, provincies, waterschappen en gemeenten. Het programma NME werkt samen met landelijke NME-organisaties aan kennis, kwaliteit en professionalisering van de NME-sector.

De komende jaren versterkt het programma NME de werking van de natuur- en milieueducatie in Nederland. NME als vraaggericht, modern en vooral: effectief beleidsinstrument. We nodigen lokale partijen uit om samen een NME-initiatief uit te voeren dat goed past bij beleids- of onderwijsdoelen. Wij stimuleren, financieren en ondersteunen kansrijke initiatieven binnen de thema’s groen, energie of water.

Interesse? Stuur ons een e-mail en u ontvangt de flyer van ‘De Sims™3 in de klas’ in uw mailbox!


Wat vinden jullie van dit idee?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://simuniverse.page.tl
Jarno
Vermaande V.I.P.
Vermaande V.I.P.
avatar

Aantal berichten : 898
Registratiedatum : 31-08-09
Leeftijd : 22
Woonplaats : Daaro ergens

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   do okt 21, 2010 1:39 pm

Haha wat een onzin Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.allesoveralles.page.tl
brentje175
Superster
Superster
avatar

Aantal berichten : 1230
Registratiedatum : 13-03-10
Leeftijd : 19

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   zo okt 24, 2010 7:43 pm

ik heb geen zin om het te lezen.. wat is de hoofdgedachte?
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.everyoneweb.com/simpow
Linda
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 1303
Registratiedatum : 29-08-09
Leeftijd : 26
Woonplaats : Het Sim Universum

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   zo okt 24, 2010 9:19 pm

Ik kreeg vandaag een mailtje van EA Games dat De Sims 3 als lesmateriaal wordt gebruikt om leerlingen van de middelbare school in het 2e en 3e jaar te informeren over duurzaamheid. Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://simuniverse.page.tl
brentje175
Superster
Superster
avatar

Aantal berichten : 1230
Registratiedatum : 13-03-10
Leeftijd : 19

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   ma okt 25, 2010 5:02 pm

ja hoor...
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.everyoneweb.com/simpow
veerle
Gewone gabber
Gewone gabber
avatar

Aantal berichten : 10
Registratiedatum : 13-01-11
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   za jan 15, 2011 5:22 pm

ik wou dat mijn school erbij zat
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Mariekejee
Beroemdheidsplakker
Beroemdheidsplakker
avatar

Aantal berichten : 146
Registratiedatum : 05-07-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Vlakbij Rotterdamm

BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   di jan 18, 2011 4:43 pm

^Ik ben net een jaartje te oud om daarin mee te kunnenn doen.. maarjaa.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De Sims 3 als lesmateriaal in het onderwijs
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Sim Universe :: De Sims 3 :: De Sims 3-
Ga naar: